Ekonomi

Bitcoin’in En Popüler Alternatifi Bitgesell’in Geleceği

Bitgesell, 2020 yılında piyasaya sürülmüş bir kripto varlık. Bitcoin kod yapısı üzerine inşa edilmesiyle, Bitcoin ile birçok benzerlik gösteren Bitgesell, bununla birlikte birçok ciddi fark içermesi ile Bitcoin’den ayrışıyor. Bitcoin ile ortak yönleri nedeniyle, bir Bitcoin alternatifi olarak gösterilen Bitgesell, özellikleri ile BTC’nin yanı sıra Litecoin, Bitcoin SV ve Bitcoin Cash ile de karşılaştırılıyor. Peki Bitcoin kodlarında inşa edilmiş olan ve bir BTC çatalı olarak ifade edilebilecek Bitgesell neler sunuyor? Teknolojik olarak Bitcoin’e göre üst düzey bir coin olması ile ödeme aracı olarak kullanılan Bitgesell, uzun vadeli altcoin yatırımcıları tarafından bir GEM coin olarak da kabul ediliyor. Öne çıkan ve Bitcoin’den ayrılan yönleri ile Bitgesell’e bakalım.

Bitgesell nedir, projenin amacı ne?

Bitgesell, Emma Wu adlı geliştirici tarafından piyasaya sürüldü. BGL simgesi ile Hotbit borsasında işlem gören kripto para, yapı olarak ve konsept olarak Bitcoin ile aynı. Bitcoin, geliştirme amacı eşler arası elektronik nakit transferini, merkeziyetsiz borsalarda yapmak olan bir kripto paraydı. Bununla birlikte, Bitgesell de elektronik nakit transferi için tercih edilebilecek bir coin. Bununla birlikte Bitgesell’in esas odak noktası, Bitcoin’in eksikliklerine odaklanması ve onun gelişmiş bir sürümü olması.

Bitgesell, Bitcoin gibi 21 milyonluk maksimum arza sahip bir coin. Bu, BGL’nin en iyi yanlarından biri. Zira arzın sınırsız olduğu coin’lerde sorunlar yaşanabiliyor. Bunun en önemli örneklerinden biri, LUNA’nın değerinin 100 doların üzerinden, 0,1 doların altına hızlı bir şekilde gerilemesi oldu. Arzın sınırsız olması, proje ne kadar dikkat çekici olursa olsun kripto para yatırımcıları için bir soru işareti anlamına geliyor.

Halving süreci çok daha hızlı

Bitgesell, Bitcoin’den farklı olarak yarılanmanın çok daha hızlı gerçekleştiği bir ağ. Bunun nedeni, Bitgesell ekibine göre coin’in gerçek değerine ulaşacağı sürenin kısaltılmak istenmesi. BTC’nin arzının sona ereceği tarih, 2140 yılına denk geliyor. Bu da, BTC’nin bu tarihten önce bir dijital altın olamayacağını gösteriyor. Bitgesell’de, yarılanma her yıl gerçekleşiyor. 2020’de yapılan lansmanın ardından BGL’de iki kez yarılanma gerçekleşti. Yarılanmanın hızlı olması, BGL’de arzın daha hızlı gerçekleşmesini sağlarken, bir yandan da madenciler için blok ödüllerini hızlı bir şekilde düşürmesiyle, zorluğu da artırıyor. Bu yönüyle Bitgesell’in değer kazanma potansiyeli çok yüksek görülüyor.

Bitgesell’in geleceği nasıl olacak?

Bitgesell, hızlı yarılanma, 21 milyon sınırlı arz gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte projenin geleceği yatırımcılar için merak konusu. Bitgesell’in gelecekte nasıl bir grafiğe sahip olacağı, uzun vadeli altcoin yatırımcıları için önemli. BGL simgesi ile işlem gören kripto para ile ilgili yorumlara bakıldığında, yatırımcıların en çok güvendiği noktalardan biri BGL’nin deflasyonist olması. BGL’de ağ içindeki işlemlerden alınan komisyonların yüzde 90’ı yakılıyor. Bu durum, BGL arzını düzenli olarak kıstığı için, Bitgesell’in gelecekte daha çok değer kazanmasına yol açabilir.

Bitgesell ile ilgili diğer bir avantaj da, henüz BGL’nin çok bilinen bir coin olmaması. Bu anlamda, BGL’nin piyasa değeri 2022’nin Mayıs ayı itibariyle 1 milyon doların altında. Bu da, gelecekte BGL’de 100X, hatta 1000X gibi yükselişlerin söz konusu olmasını mümkün kılıyor.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/

https://bitcointalk.org/index.php

https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

Bu postu değerlendir.
Yaka Berry

Share
Published by
Yaka Berry

Recent Posts

Kaliteli Banyo Dolabı Modelleri

Son derece estetik görünümlere sahip olan kaliteli banyo dolabı modelleri için her zaman siteden güven…

12 ay ago

E Sigara Satış Sitesi

Elektronik sigaralar tütün mamullerinin zararlarını en aza indiriyor. iqos ile sizde daha az zararla tütün…

1 yıl ago

Metpor Söve ve Mantolama

Firmamız binalar ve apartmanlar için dış cephe mantolama gibi birçok onarım, tamirat ve tadilat yapmaktadır. Kalite olarak…

1 yıl ago

Modern Konseptli Oteller

Marmara Bölgesi’nin en dikkat çeken ve turizm açısından en hareketli olan şehrinde konaklama için Otel…

1 yıl ago

İngiltere Vizesi Aile Birleşimi Sınavı

İngiltere’de evlenerek yaşamak istiyorsanız İngiltere Aile Birleşimi Sınavı'na girerek sertifika sahibi olmanız zorunludur. Bu sınavı kısa…

1 yıl ago

Arçelik Bursa Ürünleri

Arçelik Bursa ürünleri her anlamda oldukça çeşitlidir. Bütün ürünler müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için kategorizasyon…

2 yıl ago